tisdag 2 februari 2016

Tacosoppa

ÅFör cirka ett år sedan så bjöd minsta sonens klass in till en trerätters. Killarna tränade på att laga mat, servera och få ihop allt tidsmässigt. De var så fina den kvällen och så stolta.
Till förrätt bjöds det på tacosoppa, något som blev en favorit här hemma. Förra veckan fixade sonen middagen och då blev det tacosoppan.


Tacosoppa 4 port

300 gram köttfärs 
1 fpk tacokrydda
500 gram passerade tomater
2 dl chunky salsa
2 msk kalvfond
1 st paprika
1 st röd lök
1 liten burk majs
7 dl Vatten 
Smör

Stek färsen till den är brun. Strö över tacokryddan. Häll i vattnet, passerade tomater, kalvfonden och salsan.
Skär paprika och löken i små bitar och lägga dessa i soppan. Låt koka 10 min.
Lägg i majsen och krydda med svartpeppar. Färdigt!

Servera med en klick gräddfil och nachos!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar