fredag 12 oktober 2012

Äppelskalare och ananaspaj

Sitter här i soffan och skriver medan vi sitter och tittar på Världens barngalan. Har ni möjlighet att hjälpa så gör det...så lite betyder så mycket för dessa utsatta barn. Alla barn har rätt till en bra och trygg uppväxt!
Titta in HÄR för att se hur du kan hjälpa.

Vi sitter här i soffan mätta och slappa efter arbetsveckan och en god fredagspaj...ananaspaj! 
Mmm så gott med en klick vaniljglass till. 



Ananaspaj

Pajdeg

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl creme fraiche (sonen råkade ta gräddfil istället och det gick lika bra det :) )
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 små burkar med krossad ananas

Smält smöret, låt svalna lite. 
Blanda smöret med övriga ingredienser och arbeta ihop pajdegen. 
Tryck ut degen i en pajform.
Låt ananasburkarna rinna av i en sil. 
Blanda ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. 
Till sist rör ner ananasen. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 175 grader i cirka 30 min.

Servera med vaniljglass!


Måste också berätta om min nya lilla hjälpreda :) 
Var och köpte mig en äppelsvarv idag.
Inte nog med att det går snabbt att skala äpplena och skiva dem så behövde jag faktiskt inte göra något. 
Pojkarna älskade den här hemma och 3 kg äpplena var snabbt färdiga för frysen. 

Ha en skön kväll!

/Britt-Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar