torsdag 13 september 2012

Älskar hallon

Då var efterrätten bestämd till lördag. Hallonpaj med vit choklad. Det är nästan så att man vill göra den redan idag. Som sagt så älskar jag hallon, som ni kanske förstår med alla hallorecept.
Idag har jag också påbörjat ett lapptäcke, sykursen startar nästa vecka , så det gäller att få lite inspiration. Istället för matbild blir det en bild på mitt sommarprojekt, ett täcke av gamla jeans.


Paj

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st ägg

Fyllning
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 st ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad

Till servering
lättvispad grädde

Gör så här

1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. 
Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. 
Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter.
 Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
4. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
5. Fördela hallonen och choklad som är grovhackad i pajskalet 
och häll kokosblandningen över. 

Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.


Receptet hittade jag på recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar