söndag 26 augusti 2012

Äpplebröd

Äntligen börjar de svenska äpplena komma. Det känns direkt när man går förbi i fruktavdelningen i affären och det är ju så gott att baka med. Jag har gärna äpplen i bröd och tänkte därför dela med mig av ett gott recept idag. Det är väldigt lätt att göra och gott till tex soppa.
I somras var vi och åkte längst Österlen och Skåne. Vi besökte bl a Kivik och Kiviks musteri och det är därifrån detta recept här hämtat.



Äpplebröd
1 limpa

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1-2 tärnade äpplen
4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 msk honung
salt

Blanda samman, lägg i smord form och grädda i 175°C cirka 30 min.



Nu är dags att fortsätta med dagens alla tråkiga måsten!

Ha en bra söndag!

Kram Britt-Marie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar